TJÄNSTER

Vi tillhandahåller tjänster med allt från konstruktion till färdig produkt. Vi kan hjälpa till med prototyptillverkning samt produktionseffektivisering för att nå en kostnadseffektiv slutprodukt.

plåtbearbetning

LASER / STANSNING

Vi erbjuder både Fiber-laser och CO2-laser för skärning av ett brett spektrum av meterial. Med vår stansmaskin, kombinerad med laser, kan vi även göra omformningar i plåten såsom gängning,kragning,bulor med mera.

Vår maskinpark består av flera manuella och robotiserade kantpressar där vi klarar av att bocka längder på upp till fyra meter. Vi har ett stort sortiment av standardverktyg för att kunna möta det flesta utmaningarna.

Våra skickliga certifierade svetsare levererar högkvalitativt arbete för manuell MIG- och TIG-svetsning. Vi har även två MIG-robotsvetsar med rotationsväxlare för lite större serieproduktioner.

Vi har många års erfarenhet av lasersvetsning. Med den tekniken får man både en stark och en estetisk svetsfog som inte kräver någon efterbearbetning. Det kräver dock att man har exakta fixtureringar för detaljerna som skall sammanfogas.

Med vår helautomatiserade pulverlackeringslina kan vi erbjuda ett brett spektrum av olika kulörer, glanstal, och ytstrukturer. Det finns många fördelar med pulverlackering, bl.a. så ger det ett mycket gott korrosionsskydd, och lämnar efter sig ett väldigt litet avtryck på miljön.

Det aktiva arbetsområdet för vår lasergraveringsmaskin är 480 × 480 × 350 mm. Där vi kan gravera text, logotyper, bilder, QR-koder, etc. Det finns även möjligheter att gravera löpande nummerserier, som t.ex. batchnummer eller serienummer.

Vi kan assistera med plåt-konstruktion för nya produkter enligt kundens kravspecifikationer. Vi erbjuder även hjälp med att omkonstruera en befintlig produkt för att optimera tillverkningsprocessen för att t.ex. öka kvaliteten och / eller få ned tillverkningskostnaden.

Vi erbjuder 3D printade detaljer med FDM teknik och har även möjlighet att inkludera kontinuerlig armering med material som kolfiber, kevlar eller glasfiber i en av våra skrivare. Armerade 3D utskrifter blir väldigt starkt och används ofta i våra fixturer.

Devex AB en en systemleverantör till svensk och utländsk industri. Verksamheten består av tillverkning och försäljning av finmekaniska komponenter samt kompletta produkter avsedda för verkstads, läkemedel -och elektronikindustrin.  läs mer…>